معاونت فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه برگزاری و انجام فعالیت‌های فوق برنامه، جهت ارتقاء سطح کیفی و کمی فعالیت‌های دینی و فرهنگی را در دانشگاه دارد.
قابل ذکر است که فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری منحصر به قشر خاصی از دانشجویان نیست و همه عزیزان با هر نوع توانمندی و سلیقه می‌توانند در چارچوب مقررات و قوانین، به معاونت فرهنگی دست همکاری دهند.

در زیر به اهم برخی از فعالیت‌های این حوزه اشاره می شود:

نماز جماعت:
با توجه به نقش سازنده نماز در شخصیت انسان مسلمان و به ویژه نماز جماعت و تأکید روایات بر برپایی‌ آن، نماز جماعت ظهر و عصر در نمازخانه بزرگ و شکوهمند مجتمع یادگار امام (ره)، دانشکده آموزش معلمان و دانشکده شیخ صدوق (ره) برگزار می‌گردد. استقبال روز افزون دانشجویان موجب مباهات و افتخار است.

شعائر اسلامی:
مهمترین وظیفه معاونت فرهنگی و اجتماعی، بسط و توسعه شعائر اسلامی در دانشگاه می‌باشد بر این اساس در اکثر مناسبت‌های مذهبی و ملی، مراسم برگزار می‌گردد که به فراخور ایام تحصیلی و حضور دانشجویان این مراسم هم متفاوت می‌باشد.

زیارت عاشورا در روزهای چهارشنبه در محل نمازخانه برگزار می‌گردد و عزیزان شرکت کننده پس از دعا، برای صبحانه دعوت می‌شوند.

اردوها:
اردوها و سفرهای دانشجویی، حرکت بایسته‌ای است که موجب تقویت اعتقادات دینی، روحیه جمعی، ایجاد تعاملات اجتماعی، آموزش زندگی گروهی، و کنار آمدن با اختلاف نظرها می‌شود.

برگزاری اردوهای فرهنگی مطابق دستورالعمل‌های صادره از سوی معاونت محترم فرهنگی در دستور کار دفتر فرهنگ اسلامی قرار دارد و در قالب انواع اردوها در طول سال تحصیلی اجرا می‌گردد:

اردوهای زیارتی- سیاحتی:
شیفتگی دانشجویان برای شرکت در سفرهای جمعی و به ویژه استقبال آنان از سفرهای زیارتی - سیاحتی و نیز فوائد فراوان این اردوها، موجب گردیده تا هر ساله اردوهای مختلفی تدارک دیده شود.
این اردوها به طور مرتب برگزار می‌گردد .
در هر سال تحصیلی چندین اردوی زیارتی مشهد مقدس و قم و جمکران، کاشان، امام‌زاده داوود و ... پس از اعلام عمومی و ثبت‌نام دانشجویان انجام می‌شود.

عمره مفرده دانشجویی:
با توجه به نقش عبادی و سیاسی سفر به اماکن مقدس، در خودسازی جوانان و اثرات مطلوب فرهنگی آن، این برنامه در دستور کار این حوزه قرار گرفته است. هر سال با اعلام سهمیه و دستورالعمل از جانب معاونت محترم فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، سیل مشتاقان زیارت خانه خدا و حرم نبوی به سمت دفتر فرهنگ اسلامی جهت ثبت نام سرازیر می‌گردد. ثبت‌نام معمولاً در دی ماه هر سال از متقاضیان انجام می‌شود و پس از قرعه‌کشی و برگزاری کلاس‌های توجیهی و برنامه‌های مقدماتی، منتخبین در فصل تابستان به این سفر معنوی اعزام می‌شوند.

بازدیدها:
بازدید از نمایشگاه‌ها، نمایشنامه‌ها، فیلم‌ها و ... مجموعاً مراکزی که برنامه‌های فرهنگی- هنری در سطح شهر تهران برگزار می‌نمایند و به تشخیص مسؤولین یا پیشنهاد دانشجویان مفید تشخیص داده شود، یکی از برنامه‌های فرهنگی است که تا به حال اجرا گردیده است.

مسابقات فرهنگی - هنری:
جهت شکوفایی فعالیت‌های هنری و به منظور ابلاغ پیام‌های فرهنگی، هر ساله مسابقات فرهنگی هنری که مجموعه دستاوردهای دانشجویان در طول سال می‌باشد برگزار می‌گردد محور اصلی این برنامه‌ها ابلاغ معارف دینی و مفاهیم قرآنی و نماز می‌باشد. آثار هنری در سه مرحله واحد، منطقه و سراسری مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. در مرحله واحد آثار پس از جمع‌آوری در نمایشگاهی در معرض دید دانشجویان قرار گرفته و به نفرات برتر هدایایی تعلق می‌گیرد و آثار برتر به مرحله منطقه و پس از انتخاب به مرحله سراسری راه پیدا می‌کند. علاوه بر آن در طول سال تحصیلی مسابقات متعدد کتابخوانی به مناسبت‌های مختلف برگزار شده و جوایز نفیسی تقدیم دانشجویان می‌شود.

بروشورهای فرهنگی
تهیه بروشورهایی حاوی نکات اخلاقی و فرهنگی در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی همچون اعیاد و وفیات از برنامه‌ها و سرفصل‌های کاری این معاونت می‌باشد که در هر مناسبت با تهیه بروشور مربوطه و توزیع میان دانشجویان با استقبالی چشمگیر و شایان توجه مواجه شده است.

کلاسهای فوق برنامه:
از دیگر برنامه‌های دفتر فرهنگ اسلامی می‌توان به تشکیل کلاس‌های فوق برنامه در رشته‌های حفظ قرآن کریم، تجوید و قرائت قرآن مجید، مولانا شناسی و خوشنویسی، طراحی، تواشیح و همخوانی اشاره نمود که در برپایی این کلاس‌ها از وجود استادان برجسته داخل و خارج از دانشگاه استفاده می‌شود.

نشریات دانشجویی:
یکی از جایگاه‌هایی که دانشجویان می‌توانند به تبادل افکار و آرا خود بپردازند، نشریات دانشجویی می‌باشد و خوشبختانه در واحد یادگار امام خمینی (ره) هر ساله شاهد رشد و شکوفایی مثبت این فعالیت ‌دانشجویی هستیم. تمامی دانشجویان علاقمند می‌توانند با دریافت مجوز از طریق معاونت فرهنگی واحد، نشریه مورد علاقه خود را منتشر نمایند.

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرکز اطلاعات، آمار و رایانه واحد یادگار امام خمینی(ره) می باشد.